Ochocka Akademia Muzyczna – podsumowanie

Udało nam się z sukcesem zakończyć projekt „Ochocka Akademia Muzyczna”. Wszystko odbyło się zgodnie z planem – 3 koncerty chóralne, każdy o innej tematyce i repertuarze, poszerzający wiedzę muzyczną zgromadzonych słuchaczy także dzięki odpowiedniemu słownemu komentarzowi.

Zgodnie z zapowiedziami, na koniec cyklu wyłoniliśmy 10 osób, które najtrafniej odpowiadały na nasze konkursowe pytania. Otrzymały one po 2 płyty CD – jedną chóru Camerata Varsovia, który prezentował się przed publicznością w czasie projektu, a drugą z dziedziny muzyki „poważnej”: z Mozartem, Bachem, Czajkowskim, Palestriną i wieloma innymi kompozytorami, których twórczość warto odkrywać!

Zanim jednak udało się sprawdzić wszystkie konkursowe odpowiedzi nasza wspaniała dyrygent i prezes Fundacji Elżbieta Siczek nauczyła zgromadzoną publiczność śpiewać prosty kanon. Wyszło pięknie! Mamy nadzieję, że Ochocianie będą rozwijać drzemiące w nich talenty 🙂

Całość zakończyła się słodkim poczęstunkiem – pysznym ciastem z gorącą kawką lub herbatką, przy której wszyscy integrowali się i wymieniali wrażeniami.

Za współfinansowanie projektu i świetną współpracę dziękujemy raz jeszcze Urzędowi Dzielnicy Ochota, zaś za serdeczną pomoc Ośrodkowi Kultury Ochoty.

Już układamy następne plany!